Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Julmässsa på Hellekis Säteri,

oktober 22, 2021 - oktober 24, 2021

80kr

I den här fantastiska miljön med vidunderlig utsikt och spännande historia anordnar vi en av landets mest stämningsfyllda julmässor.

Mässan hålls i de rustikt charmiga hallarna, smedjan, finstallet, vagnslidret och gårdens växthus. Här hittar du över 70 av landets bästa hantverkare och deras vackra alster. Utställarnas skapelser är alltid handgjorda och säljs aldrig via ombud. Det är en av anledningarna till att julmässorna är så uppskattade av hantverkare och besökare.

Missa inte heller alla julens smaker. I matboden finns tillfredsställelse även för den mest kräsne. För matutställarna gäller samma stränga krav som för hantverkarna. De produkter du ser här är gjorda för hand, ofta vidareförädlar mathantverkarna varor från den egna gården.

Hellekis historia går tillbaka till 1200-talet då gården tillhörde Folkungaätten. Vid Vänerns strand finns hamnen som användes av Tulles sjörövare, men senare även för utskeppning av kalksten och inskeppning av turister till det fagra Kinnekulle. Under mer än tre sekel ägde Hellekis av den gamla ätten Posse.

Detaljer

Börjar:
oktober 22, 2021
Slutar:
oktober 24, 2021
Pris:
80kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
www.svenska-slottsmassor.se

Arrangör

Svenska slottsmässor
View Arrangör Website
Shopping Cart